S’incrementa la tarifa d’aigua del poble

El concessionari actual de la gestió del subministrament d'aigua de Sant Quirze Safaja (AGBAR) va sol·licitar un increment de la tarifa que pagàvem els consumidors del poble en un 4,54% de mitjana. Aquest increment va ser aprovat en el Ple de l'Ajuntament celebrat el passat 18 de juny, amb els vots EN CONTRA dels dos representants de Independents per Sant Quirze Safaja.

Els motius pels quals vam votar en contra van ser els següents:

  1. Sant Quirze Safaja es troba entre el 12% del total de municipis de Catalunya que tenen les tarifes de subministrament d'aigua i els canons pertinents MÉS CARS. En la resta de municipis (el 88%) els ciutadans i ciutadanes paguen tarifes i canons substancialment inferiors.
  2. Totes les inversions realitzades en la xarxa i instal·lacions d'abastament d'aigua del poble, han estat costejades amb diners provinents d'administracions públiques (Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Diputació de Barcelona, ...), així com els projectes que els defineixen, per tant, la concessionària AGBAR no ha costejat cap inversió substancial, però en canvi, si que s'ha beneficiat de l'estalvi i l'eficiència que aquestes inversions li han suposat en la seva gestió de l'aigua.
  3. Recentment s'ha executat el projecte de telecontrol, costejat íntegrament per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que implica, entre d'altres, estalvis en la dedicació dels operaris encarregats de la inspecció de les instal·lacions i la xarxa.

Per tant, atenent a aquests motius, no veiem cap justificació per incrementar la tarifa d'aigua del poble, en tot cas, els projectes executats amb diners públics, haurien de revertir en un estalvi per als usuaris, és a dir, en una baixada de la tarifa que paguen els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze Safaja.

 

2021.08.21_aigua font la tercera

Font de la imatge: LT - La Tercera

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button