La tófona negra regenera els boscos cremats

Els tofonaires dels Cingles de Bertí amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l’Ajuntament de Castellterçol van organitzar una jornada tècnica on es van explicar les bases tècniques d’aquest cultiu per a què els pagesos i propietaris de terrenys  interessats puguin establir i gestionar aquest fong.

Van fer una exposició sobre les implantacions del cultiu, els boscos cremats que tenen o no tenen aptituds per al cultiu, la gestió de plantacions, detecció del miceli etc.

El cultiu de la tòfona negra és competitiu i mostra unes perspectives, presents i futures, importants davant d’un mercat creixent a nivell mundial i pot suposar per al món rural una important font de riquesa, complementària a les activitats agràries tradicionals.

A la nostra comarca tenim uns bons tofonaires que ens fan gaudir de l’aroma i sabor de la tòfona negra, ingredient privilegiat de la gastronomia internacional.

Si esteu interessats en el tema us podeu posar en contacte amb el Centre a través de la www.ctfc.cat o a través dels telèfons 973.48.17.52 i Fax 973.48.04.31

Si sou propietaris forestals, o simplement teniu uns terrenys on poder fer la proba, animeu-vos!

No hay comentarios

Agregar comentario

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button