Robatoris a SQS

 

Tots sabem que Sant Quirze ha patit en molts pocs dies, robatoris en les diverses urbanitzacions que tenim, amb entrada als habitatges que han perjudicat a famílies i ha creat alarma social.

Creiem que l’ajuntament hauria d’intervenir amb mesures de prevenció per protegir als veïns, actuant en tres nivells:

 

1.- NIVELL POLICIAL

Durant els últims anys, hem observat que la vigilància policial s’ha reduït. L’Ajuntament hauria de dur a terme les gestions necessàries perquè els Mossos d’Esquadra tornessin a patrullar pels carrers del poble.  Es podria objectar que és poc eficaç, però el cert és que té un efecte dissuassori.

També es podria demanar/proposar, com a membres que som de la comarca del Moianès, tenir alguna tipus de vigilància de policia municipal compartida.

 

2.- NIVELL PÚBLIC

Els carrers del poble són públics i correspon a l’ajuntament adoptar les mesures necessàries per controlar qui els transita, davant els fets recents.

ISQS proposa que des de l’ajuntament es planifiqui un desplegament paulatiu de càmeres de vigilància i que es busquin subvencions que ajudin a la seva instal·lació.

Ara acaba de sortir el catàleg de Serveis 2018 de la Diputació de Barcelona per petits municipis on es podria buscar algun tipus d’ajut que s’ajustés a aquesta necessitat. També hi ha subvencions de la Generalitat etc.

També el pressupost municipal pel 2018 arriba gairebé a un milió d’euros i estant a l’inici de l’any fa possible una reconsideració d’alguna de les partides per tal d’habilitar uns diners que permetin una instal·lació progressiva de càmeres.

 

3.- NIVELL PRIVAT

Cada veí pot prendre mesures per augmentar la seguretat del seu habitatge i també del jardí, però malgrat tot,  proposo canalitzar a través de l’ajuntament les gestions necessàries per:

  1.  Saber quants habitatges hi ha al municipi que no tinguin càmera/alarma i estan interessats en posar-ne.
  2. Buscar diferents empreses i demanar que ens facin un escalat de preus pel nombre de càmeres que podríem necessitar al poble.
  3. Mirar si la mateixa empresa que posa les càmeres urbanes podria ser la que facilites les càmeres individuals o privades.
  4.  Assabentar-nos de la viabilitat i eficàcia de posar en els habitatges particulars càmeres individuals al jardí a part de l’alarma que es tingui dins l’habitatge. D’aquesta forma es poden detectar als individus abans que entrin a casa.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button