Variant de Sant Feliu de Codines

 

Territori i Sostenibilitat licita el projecte constructiu de la variant de Sant Feliu de Codines

  • L’actuació evitarà el pas de 4.000 vehicles per l’interior del nucli urbà, de manera que es millorarà la seguretat i es minimitzaran les molèsties als veïns
  • Amb una longitud de 4,1 quilòmetres, el nou traçat comptarà amb un viaducte de 500 metres
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu per a executar una variant de la C-59 al seu pas per Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental). L’actuació evitarà el trànsit de prop de 4.000 vehicles pel centre urbà al llarg d’uns tres quilòmetres, i minimitzarà les molèsties als veïns.
La nova variant tindrà una longitud de 4,1 quilòmetres, amb una amplada variable entre els 10 i els 13,50 metres. En la part amb menys pendent, la secció tindrà un carril per sentit. Per facilitar els avançaments en els trams amb més ascendents, serà d’un carril per sentit més una via lenta en sentit  Castellterçol i Moià (Moianès), amb vorals a ambdós costats d’1,50 metres.
Un pressupost de 25 milions d’euros
La variant s’iniciarà a l’alçada del punt quilomètric número 20, amb una nova rotonda que donarà accés a l’actual travessera. En el seu començament pel costat sud, tindrà un llarg viaducte d’uns 500 metres per salvar el torrent de can Bosc, per posteriorment vorejar el nucli de la població pel costat oest. Connectarà amb la carretera BP-1241 de Gallifa amb una segona rotonda a nivell, per finalitzar a l’alçada de l’encreuament amb la carretera C-1413b cap a Centellles, amb una tercera rotonda a nivell.
La futura variant de Sant Feliu de Codines disminuirà el temps de pas per aquest terme municipal a la meitat, atès que suposarà una reducció de 900 metres del recorregut actual, que transcorre per l’interior del municipi. Es preveu que l’actuació tingui un cost aproximat d’uns 25 milions d’euros.

 

Font: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/291852/ca/territori-sostenibilitat-licita-el-projecte-constructiu-de-la-variant-sant-feliu-codines.do

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button