5 rutes literàries

Preparant un Sant Jordi 2016

Museu Verdaguer de Folgueroles

 

 

 

 

Podeu recorrer les 5 rutes literàries que us proposem

 

1. Ruta Verdaguer a Folgueroles

La Ruta Verdaguer a Folgueroles et fa descobrir els escenaris on va transcórrer la infantesa i joventut del poeta i sacerdot que va trasbalsar la literatura catalana. El recorregut es pot fer de forma guiada o lliure, i inclou l'Ermita de la Damunt, el Jardí Brins d'Espígol, el Bosc de les Alzines Sureres, la Font Trobada i la Casa Museu, l'habitatge familiar de mossèn Cinto.

2. Ruta Rusiñol a Sitges

El Cau Ferrat, la residència de Santiago Rusiñol a Sitges, és l'epicentre d'unitinerari pels principals escenaris on es va gestar el Modernisme català. Escriptor, dramaturg, periodista, pintor i col·leccionista, Rusiñol va atraure al poble nombrosos intel·lectuals i artistes, i, entre tots, hi van deixar un impressionant llegat arquitectònic, literari i estètic

3. Ruta Espriu a Arenys de Mar

Salvador Espriu va viure a Santa Coloma de Farners, a Viladrau i a Barcelona, però enlloc s'hi va sentir tan bé com a Arenys de Mar, el poble del que procedien els seus avantpassats i on solia estiuejar la seva família. De fet, la seva relació amb aquesta vila marinera va ser tan intensa que va crear l'univers de "Sinera" ("Arenys" llegit al revés) per evocar el mite del paradís perdut en la seva obra teatral i poètica. Un mite que pots explorar gràcies a una ruta que comença a la residència de vacances dels Espriu i que acaba alcementiri on descansa l'autor, un espai silenciós i aïllat amb espectaculars vistes.

4. Ruta Martí i Pol a Roda de Ter

A Roda de Ter, la Ruta Literària de Miquel Martí i Pol et permet resseguir alguns dels indrets més importants en la vida d'aquest prosista, traductor i poeta: la casa on va venir al món, les escoles on va estudiar, la fàbrica tèxtil on va treballar… I també la biblioteca, un edifici molt especial on podràs fullejar les seves obres completes.

5. Ruta Anglada a Vic

L'escriptora Maria Àngels Anglada idolatrava l'Empordà i Grècia, però aquests amors punyents mai li van fer oblidar Vic, la ciutat on va néixer a l'antiga Casa Fontcuberta. Per honorar l'autora que més ha col·laborat en fer il·lustre la capital osonenca, l'oficina de turisme local promou una ruta pels principals escenaris que apareixen en els seus poemes i novel·les: la Plaça Major, elmercat, el carrer de la Riera, el seminari vell, la Casa de l'Heura, etc. No et perdis l'oportunitat d'endinsar-te en l'univers tridimensional d'una escriptora que estimava les històries complexes de fons i senzilles d'aparença.

Font:http://www.barcelonaesmoltmes.cat/web/idees-de-viatge/-/5-rutes-literaries?utm_source=butlleti&utm_medium=correu&utm_content=5-rutes-literaries&utm_campaign=250

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button