El Parlament insta el Govern a recuperar una inversió de 1.600€ per plaça i any a les escoles bressol municipals

El Parlament de Catalunya ha instat avui el Govern de la Generalitat a recuperar una inversió de 1.600€ per plaça i any a les escoles bressol municipals. Aquest era un dels punts de la moció sobre model educatiu presentada pel Grup Socialista, que ha defensat la portaveu d’Educació, Esther Niubó. El text insta l’Executiu a garantir, tal i com estableix la Llei d’Educació de Catalunya, a un finançament a les escoles bressol de Catalunya “que cobreixi, com a mínim, un mòdul econòmic de 1.600€ per  plaça/any, i comprometre’s a augmentar-ho progressivament fins els 1.800€, acordats amb els ajuntaments de Catalunya”.

 

En la seva intervenció Esther Niubó ha recordat que “al 2010 la inversió del Govern era de més de 1.000M€ i ara, en aquests Pressupostos prorrogats amb els vots de Junts pel Sí i la CUP, és de 0€; vegem quin mínim podem assumir de manera urgent perquè, com sempre, són les entitats municipalistes les que, sense suport pressupostari, acaben assumint responsabilitats que no els pertoquen”, ha dit.

 

Del text íntegre de la moció –n’adjuntem el guió amb el resultat final de la votació- s’ha perdut el punt 1.i. que parla de“recuperar la sisena hora en tots els centre públics d’educació primària de Catalunya, d’acord amb allò que estableix la LEC, garantint el manteniment d’altres recursos com els desdoblaments de grups i les condicions laborals del professorat”. Junts pel SÍ i la CUP han sumat els seus vots perquè el punt no sortís endavant, un fet que la portaveu socialista ha lamentat: “ens costa d’entendre com partits i persones amb qui havíem compartit model educatiu ara no comparteixin el desastre que ha suposat per l’educació pública les retallades del Govern de Convergència en els darrers anys, que per compromís amb el  procés estiguin ara lligats a un model educatiu que no era el seu, el de les retallades de la sisena hora o el de les escoles bressol”. 

 

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button