HABEMUS PLUVIAM!

2016-2-27 1sequera (19) - Còpia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest últim episodi de pluja ens ha aportat uns 25 litres per metro quadrat. És una quantitat insuficient però millora la reserva d’aigua  de l’embasament del Parc de l’Aigua i dóna temps per solucionar problemes.

Durant els dos anteriors mandats del Sr. Banús, s’ha perdut lamentablement el temps i ens ha deixat una mala herència.

A part de cobrar de l’ajuntament retribucions il·legals (segons s’ha declarat per sentencia ferma) l’ex-alcalde també tenia una preocupació prioritària: esborrar qualsevol empremta de la gestió de l’anterior alcaldessa  Sra. Camps,  i del seu equip.

Cal recordar només que “pel bé del poble” es va rebutjar fer l’escola al Parc de l’Aigua (actualment els nens estan en mòduls prefabricats), no es va executar el projecte, acceptat per l’ACA, que hagués dut aigua des del Pou del Golf fins al Dipòsit de Pinars (avui no tenim un subministra alternatiu en cas de necessitat),  es van gastar gairebé un milió d’euros en un edifici, mal anomenat  “Centre Cívic” que no és més que una pista poliesportiva (avui  infrautilitzada i  de caríssim manteniment).

Però no ens volem desviar del  “tema aigua” i deixem aquests altres temes per altres comunicacions, aprofitant el portal obert dels Independents www.08189.cat i aquesta web.

Algú pot dir que això és passat i que no serveix de res recordar aquestes desgràcies. No és veritat. En primer lloc, cal conèixer i recordar la història perquè no es repeteixi i, en segon lloc perquè no es pot dir que és passat allò que està constituint un malson per l’equip de govern actual.

La pluja caiguda dóna lloc a un compàs d’espera que s’ha d’aprofitar per prendre varies mesures que m’atreveixo a suggerir:

  1. Accelerar la definitiva posta en funcionament del Pou del Faig aturat incomprensiblement durant vuit anys.

 

  1. Estudiar el possible recreixement de la presa de l’embasament del Parc de l’Aigua per augmentar la reserva.

 

  1. Establir una tarifa de preus pel subministra d’aigua amb un nou tram que encareixi especialment els consums excessius o sumptuaris.

 

  1. Establir una ordenança d’obres que obligui a que les noves cases que es construeixin en les parcel·les comptin amb una cisterna d’aigua pluvial pel rec dels jardins.

La negligència mantinguda pels dos equips de govern durant els últims vuit anys exigeix imaginació i solucions radicals.

Hem de tenir en compte que aigües amunt del Parc de l’Aigua s’ha construït un embasament per Castellcir, i que l’alcalde de San Feliu de Codines no només amenaça amb tallar l’aigua del Molí de Llobateres sinó que també cobeja aconseguir l’aigua del Pou del Golf.

L’actual consistori ha de lluitar perquè això no passi. Si no es fa, ho tenim fotut.

Manel Llanas Sala.

 

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button