Que són les juntes de govern?

L'ajuntament de Sant Quirze Safaja està constituït per 4 regidors de CIU i 3 regidors de ISQS. Al primer ple, els regidors de CIU voten a favor de delegar totes les decisions, que no han de passar per un ple per llei, en les juntes de govern, i decideixen que en aquestes juntes només hi poden ser el regidors de CIU. Encare que els 3 regidors de ISQS votin en contra, ja que amb aquesta eina poden decidir sense donar explicacions, la proposta queda aprovada. A partir d'aquest moment els 4 regidors de CIU poden pendre decisions unilateralment sense consultar a la resta de regidors. A més, per assistir a aquestes juntes, cobren.

Per tant, quan ens arriba una notificació dient que s'ha aprovat per unanimitat per l'Ajuntament en una Junta de Govern, el que vol dir en realitat, és que els regidors de CIU han votat a favor en secret, i la resta de regidors són notificats mesos després sense dret a opinar en la presa d'aquesta decisió.

Competències de les juntes de govern local

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button