La jornada fantasma dels pressupostos participatius…

Aquest diumenge es suposava que s'havia de concloure el procés participatiu organitzat per l'ajuntament per la elaboració dels pressupostos del 2016.

Dic lo de fantasma, perquè tant en la convocatòria de la web com dels cartells que van penjar, es van deixar de posar el lloc i la hora en la que es feia.

Vaig pensar, "ostres, estan tan acostumats a amagar la informació, que ja ni quan els hi convé la donen"... Bromes apart, diumenge vaig baixar al poble   (vaig pensar que la casa del poble era el lloc més probable per fer-ho,  i vaig pensar que les onze era bona hora...)  però estava tot tancat i barrat, així que vaig desistir i vaig tornar cap a casa.

En la trobada del Consell del Moianès d'aquesta setmana vaig coincidir amb la nostra alcaldessa i li vaig plantejar la qüestió. La resposta: "va despertar tant poc interès, que ho vam anular".

Varies coses:

1) Cert que la convocatòria estava una mica mal plantejada: ni hora ni lloc.

2) Que vist els condicionants de la convocatòria, jo encara no tinc una idea clara sobre que es podia proposar o no.

3) Però, sobre tot, la qüestió de la participació. Home, jo entenc que tothom té millors coses a fer un diumenge al matí –jo també, creieu-me– però de veritat, després d’una campanya electoral i de cinc mesos de batalla constant demanant informació i participació en els assumptes corrents de la gestió municipal, totes i cada una de les oportunitats que es presenten són precioses.

Amb el que costa que et donin una explicació, no aprofitar quan et demanen opinió és imperdonable. Encara que sigui per plantejar dubtes al respecte de la convocatòria o queixes al respecte.

La meva experiència fins ara en els assumptes municipals i comarcals és entre descoratjadora i un pel esfereïdora, però una cosa tinc clara, i és que la ineptitud i la desídia de qui ens governa també ve alimentada per la falta de presència i control –d’interès?– de la ciutadania.

No em cansaré de queixar-me –espero– de que se'ns informin i ens facin partícips de les actuacions de govern. Però quan el consistori faci l'esforç de convocar als ciutadans –estic segur de que ells també tenen altres coses que fer– el mínim que podem fer és respondre.

I un altre dia, que avisin que ho suspenen, perquè jo sí que em vaig prendre la molèstia d’int
entar assistir.

Josep Lluís Roger
Regidor de l'ajuntament de Sant Quirze de Safaja
Conseller del Consell del Moianès

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button