El Ple de la Diputació aprova el Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”

ple_xarxa_novembre

 

 

 

 

 

El ple de la Diputació de Barcelona aprova el Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", el principal instrument de cooperació amb els ens locals

La Diputació ha aprovat l'instrument preferent per a la cooperació i assistència local, el Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", dotat enguany amb 161,9 milions d'euros.

Així, la Diputació de Barcelona, a través del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019", desplegarà l'exercici de les seves competències en matèria de cooperació i assistència local amb una vocació municipalista, orientada a prestar un suport integral als governs locals, però també centrada en les persones i en l'aposta per la diversificació econòmica del territori.

Els principals destinataris del Pla que avui s'ha aprovat són els municipis i consells comarcals.

D'aquesta manera, la garantia de la cohesió social, el foment de la diversificació econòmica del territori, l'aposta pel compliment dels principis de transparència i bon govern, i la promoció de l'equilibri territorial són els principals objectius. En aquest sentit, la Diputació aposta per reforçar la cooperació i l'assistència local en favor dels petits municipis i d'aquells altres que, per qüestions geogràfiques o demogràfiques, compten amb unes característiques especials.

Així, el Pla preveu una regulació específica per als petits municipis i per als consells comarcals de la demarcació de Barcelona.

La "Xarxa de Governs Locals 2016-2019" treballarà amb els ajuntaments a través de quatre àmbits d'actuació per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials de la Diputació als governs locals:

1.- prestació de serveis públics i garantia de la cohesió social;

2.- manteniment i reposició d'inversions per al foment de la diversificació econòmica;

3.- nova inversió per al foment de la diversificació econòmica;

4.- solvència financera.

Tot plegat es gestionarà a través de les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), els Catàlegs de serveis (ofertes periòdiques de recursos que la Diputació presenta als ens locals en format de llibre electrònic per satisfer les seves necessitats), els Programes complementaris (instruments específics de cooperació elaborats de forma contingent), i altres instruments de naturalesa anàloga.

Per al proper any, el Catàleg de Serveis té prevista una dotació de 67,7 MEUR, un 24% superior al 2015; les Meses de Concertació, de 24,8 MEUR; i els Programes Complementaris, de 45 MEUR.

Font: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/-/el-ple-de-la-diputacio-de-barcelona-aprova-el-pla-%E2%80%9Cxarxa-de-governs-locals-2016-2019%E2%80%9D-el-principal-instrument-de-cooperacio-amb-els-ens-locals

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button