Escaldàrium

Reserva't el segon cap de setmana de juliol per viure l'Escaldàrium a Caldes de Montbui.  No t'ho perdis.

Mira 129161310

Què és l' Escaldàrium? Un correfoc? Un corre-aigua? Un espectacle teatral? Un concert de rock? Res i tot a la vegada.

Cada segon cap de setmana de juliol Caldes de Montbui celebra l' Escaldàrium, unaoriginal festa tradicional que fusiona foc, aigua i música en directe. Un espectacle creat i dirigit pel Ball de Diables que explica l'origen de l'aigua termal (el seu element identitari principal) a través d'una llegenda.

La llegenda conta que una vegada Cel i Infern van lliurar una batalla a mort a la plaça de la vila. El Cel feia ploure aigua. L'Infern arremetia amb foc. Després de moltes ràfegues d'uns i altres, tots dos colossos es van adonar que ningú podia guanyar. No va haver-hi vencedor... però res tornaria a ser el mateix. De les despulles de la batalla en va sortir una aigua estranya, que cremava com la lava, però que guaria divinament. L'aigua termal. Una aigua amb foc a dins.

L' Escaldàrium és una festa espectacular. Pura adrenalina. És també la festa més identitària de Caldes. El documental es proposa retratar tot això acostant l'espectador a la disbauxa de la festa, però també endintsant-se en la seva bellesa musical i plasticitat visual.

 

Font i més informació: http://www.verkami.com/projects/12138-escaldarium-la-festa-entre-el-cel-i-l-infern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button