Menús saludables

Menús saludables de cuina catalana

Per contribuir a mantenir vives les nostres tradicions gastronòmiques i alhora promoure estils de vida i hàbits saludables conjugant aspectes de tradició, plaer i salut, la Diputació de Barcelona posa a l'abast dels municipis i de la ciutadania el "Receptari de menús saludables amb plats típics de la cuina catalana".

Servei de Salut Pública

 

Aquest receptari que la Diputació ofereix, a través del Servei de Salut Pública, i que es pot trobar al seu web, consta d'un recull de receptes vinculades a celebracions i festivitats catalanes, tot plantejant una combinació de plats per aconseguir fomentar alhora un bons hàbits alimentaris i culinaris.

El nou material recopila menús per a 25 diades distribuïts en primers, segons plats i postres, cuinats amb productes de proximitat i de temporada. En tots els plats s'especifica la dificultat i durada de l'elaboració, així com el valor calòric per ració. A més, sempre es dóna algun consell o recomanació de cadascun dels plats.

La cuina pot ser una eina educativa incomparable a l'hora de transmetre coneixements relacionats amb una alimentació sana i equilibrada a partir d'un treball pràctic i sensorial molt atractiu.

La tradició culinària catalana és ben coneguda per la seva contribució a difondre els valors més elementals de la dieta mediterrània, com a model de referència d'alimentació equilibrada i saludable.  La dieta mediterrània va més enllà del fet de menjar, representa un estil de vida marcat per un entorn geogràfic que aporta tot un ventall de colors, aromes i tradicions.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button