Sant Miquel del Fai / La Diputació negocia la compra

El Consell Comarcal vol tenir un estudi sobre la viabilitat del projecte de compra de Sant Miquel del Fai
La Diputació negocia la compra amb els propietaris per més d’un milió d’euros
El Consell Comarcal vol tenir un estudi sobre la viabilitat del projecte de compra de Sant Miquel del Fai
El Consell Comarcal vol tenir un estudi sobre la viabilitat del projecte de compra de Sant Miquel del Fai..

El projecte de compra de Sant Miquel del Fai per part de la Diputació de Barcelona no ha aconseguit suscitar encara el consens del territori, que encara expressa dubtes sobre qui i com es gestionarà l’espai un cop estigui en mans públiques.
El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha demanat a la Diputació poder disposar d’un estudi que demostri la viabilitat econòmica abans de posicionar-se a favor d’una operació que, segons la mateixa Diputació, pot suposar una despesa de més d’un milió d’euros. La quantitat no s’ha concretat, ja que la compra encara s’està negociant a tres bandes: la Diputació, l’empresa propietària de l’espai i l’entitat bancària titular d’una hipoteca amb que està gravada la propietat.

L’operació de compra, que inclouria les tres hectàrees on hi ha l’antic monestir gòtic, les esglésies romàniques i les aproximadament 60 més de bosc, està també pendent d’aprovació a la mateixa Diputació. En aquest sentit, el grup socialista a l’ens provincial, que encapçala l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, encara no s’ha pronunciat. Els socialistes també han demanat més detalls sobre el projecte. “S’hi està treballant, però hem demanat conèixer amb més profunditat tot el projecte perquè encara no se’ns ha explicat”, ha dit Mayoral.

El diputat d’Espais Naturals de la Diputació i alcalde de Lliçà de Vall per CiU, Andreu Carreras, admet les reticències “d’algun alcalde” i diu que encara està pendent d’una trobada amb el Consell Comarcal i els tres ajuntaments que hi tenen espai: Bigues i Riells, Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines. “Hem de buscar el consens del territori”, diu. Sobre la viabilitat del projecte, Carreras explica que ja existeix un estudi i que ha de ser la pròpia Diputació i el Consell Comarcal els que defineixin conjuntament el projecte quan es tanqui la compra.

Font i més informació: http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/36880/consell-comarcal-vol-tenir-estudi-sobre-viabilitat-del

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button