Gaudir del sol protegint-se la pell

El 13 de juny 2014  és el Dia europeu per a la prevenció del càncer de pell, una jornada per sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos d'una exposició excessiva a les radiacions ultraviolades (UV), principal factor de risc per a aquest tipus de càncer. 

Salut Pública de la Diputació de Barcelona fa temps que treballa per a la seva prevenció amb iniciatives com Vigila amb el sol, soletCuida les platges i cuida't tu, i els Tallers de protecció solar. 

Foto: windujedi / iStockphoto / Getty Images

En els últims anys, la incidència del càncer de pell s'ha incrementat lligada a una major exposició solar sense prevenció. Tot i que algunes persones tenen un risc més alt de patir-lo (pell clara, ulls clars, cabells rossos o pèl-rojos, pigues, antecedents familiars...), aquesta malaltia la pot patir qualsevol. També cal tenir en compte que l'exposició a radiacions artificials que es realitzen en centres de bronzejat no només pot cremar la pell i envellir-la sinó també provocar càncer.

L'aparició d'aquest càncer no és immediata, sinó que la majoria comencen durant la infància com a conseqüència de lesions cel·lulars que produeixen les cremades solars. D'aquí la importància de prevenir les cremades durant aquesta etapa de la vida.

La prevenció és doncs clau per disminuir el risc de càncer de pell, i per això és aconsellable quedar-se a l'ombra, protegir braços, cames i cara, utilitzar ulleres de sol, usar filtre solar amb factor de protecció solar 15 o més alt, beure aigua per evitar deshidratar-se i evitar el bronzejat artificial. I, sobretot, davant de qualsevol sospita per canvis en el volum, forma, textura i color de les pigues, cal acudir al dermatòleg.

Font: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1689/64062?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button