El tabac al descobert

L'exposició itinerant, impulsada per la Diputació de Barcelona, "El tabac al descobert" es pot visitar a Tona fins al 19 de juny.

L'objectiu de la mostra és prevenir el tabaquisme entre els joves, generant actituds contràries al tabac i el seu consum, i refermant la posició dels que no hagin fumat mai.

Foto: iStock Getty Imges

L'exposició va adreçada a nois i noies de primer cicle d'ESO, d'entre 12 i 14 anys, edat en què molts n'inicien el consum, i a aquells d'edats immediatament anteriors al moment de màxim risc.

Dades recents informen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d'aquesta iniciativa és evitar, o si més no ajornar, l'experimentació amb el tabac.

La mostra consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita.

Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat a partir de l'exposició.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc "I tu què en saps? Juga i descobreix-ho", on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida.

La mostra també disposa d'una pàgina web des d'on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

Aquesta és una de les activitats que el Servei de salut Pública de la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments de la província de Barcelona per tal d'evitar, o si més no retardar, l'experimentació amb el tabac en el jovent.

Del 5 al 19 de juny a Tona, a l'IES Tona (c/ Torres i Bages, 39).

Font : http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1685/63547?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button