Comença l’operatiu de prevenció i vigilància contra incendis forestals

Diumenge, 15 de juny, s'ha iniciat l'operatiu del Pla d'Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals 2014, que la Diputació de Barcelona posa en marxa fins a primers de setembre dins la campanya d'estiu.

En aquest Pla participen, a més de la Diputació de Barcelona, un total de 265 ajuntaments, 10 consells comarcals, 118 ADF i 9 federacions d'ADF, i mobilitzarà un total de 334 persones que disposaran d'una flota de 106 vehicles 4x4 per realitzar tasques de vigilància de 472.979 hectàrees forestals de la demarcació de Barcelona.

El pressupost global del Pla d'aquest any és de 2.717.745 €.

En total, el Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona d'aquest estiu 2014 consta de 9 zones de vigilància i un total de 112 rutes, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil (vehicle 4x4), que recorreran les més de 470.000 hectàrees de boscos.

Del total de persones participants en el Pla, amb un dispositiu que tindrà 212 són informadors, 25 operadors de comunicacions, 11 enginyers de zona, 58 guaites i 10 auxiliars de zona.

S'han de ressaltar  els bons resultats obtinguts en les campanyes dels darrers anys, però recordant que cal seguir treballant en la prevenció mitjançant la gestió forestal.

En aquest sentit, cal assenyalar  com a accions prioritàries, el pla d'explotació dels boscos a partir de la utilització de la biomassa, remarcant que aquesta acció és especialment important ja que «dinamitza el territori, fa més rendible els boscos i funciona molt bé com a prevenció d'incendis». 

Font: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1689/64055?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button