Les nenes de Nigèria també són les nostres nenes

"Jo he segrestat les vostres filles i les vendré com a esclaves al mercat en nom de Déu".

Aboubakar Shekau, líder del grup terrorista islamista radical Boko Haram, va anunciar dilluns passat en un vídeo què pensava fer amb les 223 nenes segrestades de l’escola de Chibok, al nord-est de Nigèria, el 14 d’abril passat.

A algunes no les vendran.

Se les volen quedar com a esclaves.

Les violen, les peguen i les fan treballar sense descans.

Les van segrestar perquè van a l’escola.

L’educació occidental que comencen a rebre pot posar en perill l’absoluta submissió amb què viuen.

Si les nenes tenen la llibertat d’aprendre, voldran ser dones lliures.

Una dona lliure a Nigèria és un desafiament.

Ahir Michelle Obama va substituir el seu marit en la seva al·locució setmanal. Va condemnar el segrest i va defensar el dret a l’educació a tot el món.

És Nigèria, és l’Àfrica negra, són nenes. Potser perquè es tracta d’Àfrica, aquest continent que emocionalment ens queda lluny i ens implica menys, la comunitat internacional ha trigat a reaccionar.

Són nenes que anaven a escola, segrestades. A les verges les vendran com a esclaves per 10.000 dòlars, i així l'home amo les podrà estrenar i violar tant com vulgui. Des de fa 48 hores les xarxes bullen i empenyen governs i institucions occidentals a moure’s. No sembla gens fàcil aconseguir que el govern nigerià actuï i que les nenes tornin a casa. Però si no pressionem, és segur que no es farà.

Font i més informació:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/opinio/les-nenes-nigeria-tambe-son-les-nostres-nenes-3270262?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=elPeriodico-ed07h

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/internacional/nigeria-indagara-exercit-alertes-rapte-nenes-3269905?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=elPeriodico-ed07h

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button