Els adolescents i les addiccions a les noves tecnologies

La quarta sessió de "Els dimecres a l'SPOTT",  es va celebrar el passat dia  30 d'abril, a les 18 hores, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Va  tractar sobre els adolescents i les addiccions a les noves tecnologies, amb l'objectiu d'aportar a les famílies pautes de prevenció. Aquestes sessions, organitzades per la Diputació de Barcelona, s'adrecen especialment a pares i mares de fills adolescents.

Foto: tarajane / iStock / thinkstock

 

Les noves tecnologies de la informació i de la comunicació, les anomenades TICs, han revolucionat les relacions socials i molts altres aspectes de la nostra vida, i els adolescents, natius digitals, són el grup de major risc de fer un ús inadequat d'aquestes tecnologies.

A la sessió informativa "Els adolescents i les addiccions a les noves tecnologies" es va prendre com a punt de partida les vivències dels adolescents respecte a la relació que estableixen amb les TIC, en aquesta etapa de major vulnerabilitat. Es va incidir  en el sentit que tenen per a ells els riscos  i les pautes de prevenció, a través de la reflexió sobre els mites i realitats en l'educació sobre les TICs.

Una de les idees que es vol transmetre amb aquesta activitat és que el paper de la família és clau en la prevenció, i que és necessari tenir uns coneixements bàsics per educar i acompanyar els adolescents en l'ús saludable i responsable de les TICs.

L'objectiu és reflexionar sobre el repte que com a pares i mares proposa aquesta nova etapa de canvis per als fills i per a tota la família.

Font: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1660/62654?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button