Somiar un país, construir un somni

En Enric Prat de la Riba, primer president de la Mancomunitat de Catalunya, té una especial vinculació amb la nostra comarca doncs va néixer a Castellterçol i es va casar a la Parròquia de Sant Quirze Safaja amb Josefa Dachs Carné.

Us recomanen que veieu el documental que demà diumenge 6 d’abril, centenari de la fundació de la Mancomunitat, s’emetrà per TV3 a les 21:55h.  Part del rodatge s’ha fet a Castellterçol i a Caldes.

Qui vulgui tenir des d’ara una petita mostra d’aquest documental ho podrà veure a  http://vimeo.com/90951194

Després de 100 anys  de la constitució de la Mancomunitat, amb  Enric Prat de la Riba com a President, podem considerar-nos hereus d’una generació que va somniar un país i que es va proposar el repte de construir-lo.

Amb Prat de la Riba al front, la Mancomunitat va construir la xarxa de Biblioteques de Catalunya, va aconseguir telèfon per a cada poble, es varen crear el servei meteorològic, l’assistència sanitària quan no hi havia sanitat pública, els edificis del carrer Urgell per Agricultura i Industria. També va auspicià la creació de l'Institut del Teatre i mes coses.

El principal llegat de la Mancomunitat són, bàsicament, totes aquestes institucions però, en especial el seu esperit de concòrdia. Tal com ell deia: “Això ho fem no contra ningú sinó a favor dels ciutadans i del poble de Catalunya”.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button