L’inici del demà. Mancomunitat de Catalunya. 100 anys

L'IEC acull una de les exposicions temàtiques de «L'inici del demà. Mancomunitat de Catalunya. 100 anys»

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, inaugurarà demà divendres, 11 d'abril, a les 13.00h, a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), l'exposició "Impuls al coneixement científic. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys", organitzada per la Diputació de Barcelona i l'IEC.

Cartell de l'exposició. Foto: CCCB / Diputació de Barcelona

La instal·lació forma part de l'exposició genèrica «Mancomunitat de Catalunya, 100 anys. L'inici del demà», organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i que consta de sis exposicions temàtiques que es presenten en diferents punts del país. Una d'elles és aquesta de l'IEC, una altra s'ha ubicat en el mateix CCCB, i les altres quatre es podran visitar a l'Escola Industrial de Barcelona, l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida, el Palau de la Diputació de Tarragona i la Casa de Cultura de Girona.

Aquest projecte expositiu neix per commemorar el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya. Explica i posa en valor les iniciatives d'una organització institucional que va actuar durant una dècada amb una energia inusitada per crear sòlides eines de connectivitat i de creixement a Catalunya.

L'exposició "Impuls al coneixement científic. Mancomunitat de Catalunya: 100 anys" explica com l'IEC va ser un dels primers organismes fundats per Prat de la Riba després del seu nomenament, el 1907, com a president de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de convertir-se en el primer centre "públic" de recerca de la història de Catalunya. Durant els anys de la Mancomunitat, es va impulsar la institució amb l'objectiu d'afermar la cohesió interna de la comunitat científica catalana i aconseguir el seu reconeixement internacional.

Font: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1650/62155?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button