La feina que va fer la Mancomunitat ha arribat als nostres dies

El diputat adjunt a la Presidència i delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha presentat aquest migdia l'exposició "La Mancomunitat de Catalunya.

Cultura i Pedagogia", que es podrà visitar al Museu d'Història de Catalunya a partir d'aquest divendres, 21 de març, i fins al 27 d'abril.

El director del museu, el diputat i els comissaris de la mostra. Foto: Premsa i Comunicació / Diputació de Barcelona

L'exposició, organitzada per la Diputació de Barcelona i el Museu d'Història de Catalunya en el marc dels actes commemoratius del Centenari de la Mancomunitat, està dedicada a l'aposta que va fer la Mancomunitat per la cultura, la ciència i la pedagogia com a eines transformadores de la societat catalana.

Durant la presentació, Joan Carles Garcia Cañizares ha afirmat que «la feina que va fer la Mancomunitat ha arribat als nostres dies» i ha posat com a exemple la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

El diputat delegat de Cultura també ha remarcat el valor que la Mancomunitat va donar a l'educació, amb la creació de l'Escola de la Dona, l'Escola del Treball, l'Escola d'Infermeria o l'Escola d'Arts i Oficis, entre d'altres, i ha recordat que la formació era uns de les prioritats de la Mancomunitat: «Perquè un país tingués futur, havia de formar els seus ciutadans», i ha destacat la tasca important de defensa de la llengua catalana que la Mancomunitat va fer amb el suport de l'Institut d'Estudis Catalans.

Font i més informació: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1635/60862?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button