Els valors de les dones de la Mancomunitat perduren avui

La Diputació de Barcelona ha celebrat avui, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, el seu acte institucional de commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb un reconeixement del paper de la dona a la Mancomunitat de Catalunya i el seu llegat de progrés.

La diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona, ha destacat la vigència dels valors de les dones d'aquell temps: «Els valors heretats de les dones de la Mancomunitat perduren avui».

Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

 

L'acte ha començat amb el diàleg que la diputada Mireia Solsona ha mantingut amb la presidenta de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Gatell.

S'ha parlat de la importància concedida al paper de l'educació, llavors i ara, i en aquest sentit la diputada ha manifestat que «avui les dones de tot el món, també a casa nostra, i per pròpia iniciativa, han entès que la formació és l'eina més segura per a l'accés a una professió i conseqüentment a l'autonomia. Sobretot en una societat cada cop més multicultural i complexa, on l'educació s'ha convertit en una inversió per al futur».

A continuació, Montserrat Palau, doctora en filologia catalana i professora a la Universitat Rovira i Virgili, en la seva conferència "Dones de la Mancomunitat de Catalunya: un llegat de progrés per als nostres dies", ha remarcat que en aquell període es va fer «una gran feina». I, com a exemple, ha explicat que «del 1900 al 1930 es va passar d'un 70 per cent de dones catalanes analfabetes, a un 32 per cent».

Font i més informació: http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1628/60504?controlPanelCategory=portlet_NotasPrensa_WAR_NotaPrensaportlet

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button