Fira de l’Oli a Bigues i Riells

El proper dissabte, 25 de gener, es celebra a Bigues i Riells la 3a Fira de l’Oli que podreu visitar de les  10 a 14 hores a la Plaça del Trul de Can Sapera, una fira que té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

A la  fira, que  organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l'Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, es podrà comprar oli de productors de la comarca i fer  tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

A la fira els visitants també podran fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d’oliva per fer oli de raig i fer la degustació d’aquest, escoltar les conferències “La recuperació de l’olivera de la Vall d’Arbúcies” a càrrec de Ramon Espígol i “l’Agrobiodiversitat agrícola del Vallès: Estat actual i reptes” a càrrec de Jordi Puig o participar al taller que realitzarà el col·lectiu Cuina VO amb receptes elaborades amb  oli d’oliva Vera.

També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que participen, la recepta de cuina “Sopa de Farigola amb ou escalfat i ravioli d’oli d’oliva” realitzada pel col·lectiu  Cuina VO i conèixer la descripció de les característiques de l’olivera anomenada Vera fina, que podeu descarregar en el següent enllaç:

http://productesdelvalles.wordpress.com/2014/01/22/fira-de-loli-a-bigues-i-riells/

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button