“El tabac al descobert” itinera per tres municipis al novembre

Sant Vicenç de Castellet, Pallejà i l'Hospitalet de Llobregat acullen aquest mes l'exposició itinerant 'El tabac al descobert'. Impulsada per la Diputació de Barcelona, té com a objectiu prevenir el tabaquisme entre els joves, generant actituds contràries al tabac i el seu consum, i refermant la posició dels joves que no hagin fumat mai. 

Foto: Stockbyte / Getty Images

L'exposició va adreçada a nois i noies de primer cicle d'ESO, d'entre 12 i 14 anys, edat en què molts n'inicien el consum, i a aquells d'edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac és als 13,5 anys. El propòsit d'aquesta iniciativa és, doncs, evitar o si més no ajornar l'experimentació amb el tabac

La mostra consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat a partir de l'exposició.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida. La mostra també disposa d'una pàgina web des d'on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

Durant el novembre itinerarà per aquests municipis:
Sant Vicenç de Castellet, a l'IES Castellet (c/ Bisbe Perelló, s/n), del 31 d'octubre al 19 de novembre.
Pallejà,  a l'IES Pallejà (Camí de Can Coll, s/n), de l'11 al 28 de novembre.
L'Hospitalet de Llobregat, al Centre Cultural Bellvitge (Plaça de la Cultura, 1), del 19 de novembre al 5 de desembre.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1551/57936

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button