Us interessa el teatre i les arts escèniques?

L'Institut del Teatre organitza el Fòrum d'Arts Escèniques i Inclusió Social

L'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona organitza, en el marc de la celebració del seu centenari, el Fòrum d'Arts Escèniques Aplicades i Inclusió Social. Tindrà lloc aquest dissabte, 26 d'octubre de 9 a 15h, a la seu de Barcelona de la institució (Pl. Margarida Xirgu, s/n).

Foto: Jordi Belver / Institut del Teatre

El fòrum servirà per reunir el principals agents del sector a Catalunya al voltant de tres grups de treball en els següents àmbits: acció comunitària, educació i terapèutiques. Cada grup estarà presidit per un especialista: Glòria Cid, coordinadora del programa d'Art per a la Millora Social de l'Obra Social La Caixa, presidirà el grup de treball d'Acció comunitària; la responsable de projectes socials del British Council, Isabella Petith, serà l'encarregada del grup de treball d'Educació; i el gestor cultural vinculat al Teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet, David Marín, presidirà el grup de Terapèutiques.

Durant el fòrum també es presentarà el projecte de l'Observatori de les Arts Aplicades, impulsat per l'Institut del Teatre, amb la finalitat produir i difondre el coneixement disponible sobre el sector. La principal funció d'aquest observatori és la creació d'un banc de dades que permeti conèixer, apropar i connectar, de forma interactiva, aquelles organitzacions i persones que es dediquen al camp comunitari, pedagògic o terapèutic a través de les arts. Entre les funcions de l'Observatori hi haurà l'organització de seminaris i jornades de posada en comú, la producció de publicacions i les convocatòries de formació, tot plegat per esdevenir un suport  decisiu per al sector.

Les arts escèniques aplicades a l'Institut del Teatre

Les eines de les arts escèniques són d'especial utilitat en el terreny de la pedagogia, i així ha quedat a bastament demostrat en aquells països on les arts formen part de l'educació primària i secundària (Anglaterra, Itàlia, França, Holanda...). De la mateixa manera, les arts escèniques són també efectives si s'apliquen com a part integrant de programes d'inclusió social, drets humans i ciutadania.

Per aquesta raó i amb la voluntat de contribuir a la maduració de les ocupacions relacionades amb la inclusió social, l'Institut del Teatre ha començat a oferir cursos de postgrau especialitzadors en els diversos camps d'aplicació de les arts escèniques com ara el Curs de Teatre i Educació o el Curs de Producció Teatral i Impacte Comunitari.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1543/57712

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button