Tenim dret a no ser pobres

Amb el suport de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, la Fundació Quepo posa en marxa la campanya 'Tenim dret a no ser pobres', amb motiu de la celebració, el proper 17 d'octubre, del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa.

Foto: Diputació de Barcelona

Es tracta d'una acció per sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca que realitzen les organitzacions socials per fer un món més equitatiu i solidari. La campanya, que anirà del 14 al 20 d'octubre, inclourà materials digitals, activitats i fons bibliogràfic sobre aquest tema a les biblioteques.

L'eix central de la campanya és un web didàctic d'Educació per al Desenvolupament articulat en temes com el dret a la vida, salut, accés universal a l'educació, llibertat d'expressió..., al voltant dels quals s'organitzen els vídeos i les propostes pedagògiques per a escoles i l'acció ciutadana.

En aquesta línia, a la Biblioteca Virtual també s'ha creat el prestatge 'Les arrels de la pobresa: tenim dret a no ser pobres', que recull els continguts del web d'Educació per al Desenvolupament, a més d'activitats de les biblioteques, notícies i una guia de recomanacions de lectures i audiovisuals que es poden trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Així mateix, entre les biblioteques de la Xarxa s'han distribuït punts de llibres, cartells i altres materials de difusió per informar els ciutadans dels continguts de la  campanya i de les principals activitats. Les biblioteques que disposen d'un fons especial sobre algun dels temes de la campanya, a més, organitzaran exposicions, xerrades i recomanacions, entre altres, durant aquests dies. És el cas de la biblioteques de Sant Adrià de Besòs, Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat i Central de Santa Coloma de Gramenet, que fins a finals d'octubre acullen exposicions centrades en aquesta qüestió.

Quepo és una organització sense ànim de lucre, que desenvolupa projectes de comunicació audiovisual estratègica per al canvi social, especialment dirigits a organitzacions de la societat civil i ONG.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1535/57502

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button