Itineraris de vida, dones compromeses a Catalunya

L'Espai Francesca Bonnemaison acull l'exposició 'Itineraris de vida, dones compromeses a Catalunya', que ha organitzat l'associació Dones per la llibertat i la democràcia (Dones LID), on s'expliquen 12 biografies de dones que han tingut un paper rellevant en la nostra història però que, durant molts anys, han estat silenciades.

Foto: Diputació de Barcelona

A la inauguració d'aquesta exposició itinerant, situada al vestíbul de l'Espai Francesca Bonnemaison, van assistir la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona, acompanyada de la presidenta de l'associació, Joaquima Alenay, i de la coordinadora de la mostra i catedràtica d'Història de la UB, Mary Nash.

En l'acte de presentació de la mostra, Mireia Solsona va remarcar que recuperar la història de dones no és un fet banal, ja que oferir models femenins pot servir de guia a altres dones, fent-les sentir partícips, juntament amb els homes, del progrés de la humanitat.

Solsona també va dir que «recuperar la història de les dones ens fa prendre consciència que totes i tots som  deutors  d'aquelles dones que van saber obrir  camins i espais de llibertat dels quals ens hem beneficiat  la gent que anàvem darrere i hem tingut un accés fàcil a drets com l'educació i les carreres professionals abans reservats a unes elits».

Les protagonistes de  l'exposició són: la cantant Conxita Badia; la modista i professora Maria Dolors Bargalló; la supervivent dels camps nazis Neus Català; la primera aviadora Mari Pepa Colomer; la psicòloga Júlia Coromines; la política i feminista Enriqueta Gallinat; l'escriptora Ana María Matute; la periodista María Luz Morales; l'activista i feminista Teresa Pàmies; l'escriptora, activista i poeta Joana Raspall; l'actriu Margarida Xirgu; i la primera alcaldessa democràtica Nativitat Yarza.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button