Horts urbans

Visita als horts urbans de Barcelona

Els membres de la comissió d'horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que lidera la Diputació de Barcelona, van organitzar ahir una visita als horts urbans de la ciutat comtal. Concretament, van poder veure els de la masia Can Mestres, els de Pedralbes, els del barri de la Sagrada Família, els de la masia Can Cadena i els de Sant Pau del Camp.

Horts del barri de la Sagrada Família. Foto: Diputació de Barcelona

La visita, guiada pel responsable de la Xarxa d'Horts Urbans de Barcelona, Josep Ordóñez, va comptar amb la participació d'una cinquantena de tècnics municipals, que van poder intercanviar experiències sobre un tema que en els darrers mesos s'ha revelat com un dels àmbits preferents de l'actuació ambiental municipal. Els horts visitats presentaven diferents tipologies, en funció de la seva mida, situació, context urbà i règim d'ús social.

Horts de Can Cadena de Sant Martí de Provençals. Foto: Diputació de Barcelona

Arran de la creació, el passat mes de març a Vilanova i la Geltrú, de la comissió d'horts de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, s'hi han adherit  més de 100 tècnics de 60 ens locals, els quals volen donar resposta a una demanda creixent dels ajuntaments i de la ciutadania mateixa per ordenar i donar impuls al debat sobre els horts urbans i socials, un fenomen que en el context actual està prenent una dimensió cada vegada més important. La comissió, a més, s'inscriu en un debat de més ampli abast que intenta contextualitzar objectius i criteris sobre els espais periurbans municipals.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1493/56105

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button