Empremtes del primer estiueig

Amb l'objectiu de conèixer i descobrir com es passaven les vacances d'estiu a les comarques barcelonines abans de l'any 1936, l'exposició virtual 'Empremtes del primer estiueig' mostra aquesta realitat, amb 75 documents d'arxiu (projectes, plànols, documents textuals, fotografies, programes de festa major, cartells, premsa local, anuncis publicitaris,…).

Foto: Ca l'Abadal, 1920. Avinyó. Autor: Arxiu Municipal

Aquesta mostra pretén posar a l'abast de tothom, interessats, investigadors i ciutadans en general, els documents d'arxius municipals de poblacions menors de 10.000 habitants que són gestionats pels arxivers itinerants del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals que coordina l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

L'exposició, amb un format eminentment visual, s'estructura amb una presentació de l'Oficina de Patrimoni Cultural i una contextualització del tema, acompanyada d'una galeria d'imatges de documents identificats i un mapa de localització.

El fenomen de l'estiueig es tracta d'un fenomen històric atractiu, suggerent i encara poc estudiat i difós, que va comportar notables canvis a diferents nivells -arquitectònic, urbanístic, social, cultural i econòmic- en nombrosos municipis catalans i que ha deixat fins als nostres dies algunes de les empremtes que presenta la mostra.

Aquesta mostra també vol evidenciar la correcta gestió dels arxius municipals d'ajuntaments petits, que faciliten la conservació i possibiliten com en aquesta mostra la difusió d'un patrimoni cultural d'alt valor històric i de vegades poc conegut.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1494/56128

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button