Avís desviament trànsit

Desviament provisional del trànsit per consolidar el túnel de la Mina

A partir de dimarts vinent i durant dos mesos, la Diputació de Barcelona durà a terme treballs de reparació i consolidació del túnel de la Mina, al terme municipal de Sant Sadurní d'Osormort. En aquest període, es tallarà al trànsit la carretera de Vic a Vilanova de Sau (N-141d) en la zona del túnel (PK 8), entre les 23 i les 7 hores, per tal de garantir la seguretat dels usuaris. Durant aquestes hores es desviarà provisionalment el pas de vehicles.

Durant el dia es podrà circular pel túnel amb normalitat. Serà a la nit quan els turismes hauran de fer ús de la ruta alternativa, per on no podran circular, però, els vehicles pesants ni els autobusos. Els treballs, que es faran en horari nocturn per minimitzar l'afectació, es duen a terme després que el 3 de juliol passat s'hi va desprendre part de la volta de roca natural del túnel, i per evitar que s'hi produeixin nous despreniments, ja que la geologia d'aquest element és similar en tota la seva llargada.

El desviament provisional es farà pel camí existent entre el PK 8+040 i el 10+450 de la carretera. A més de la senyalització de l'obra, d'acord amb la normativa, se senyalitzarà aquest desviament amb dos cartells fletxa. A més, està previst de col·locar dos cartells informatius en la zona de les Viles, propera a l'eix transversal (PK 3+600), i en la sortida de Folgueroles en direcció a Sau (PK 5+300).

L'objectiu de l'obra és reparar i estabilitzar la part interior del túnel en la zona que no està revestida, a diferència de les dues boques, que estan recobertes de formigó.

Els treballs consistiran a sanejar-ne les parets laterals i la volta, en aquesta zona no revestida, eliminant-hi els elements inestables. S'hi estendrà una primera capa de formigó projectada; després es durà a terme l'ancoratge de perns a la roca sana i la col·locació de malla electrosoldada. I finalment es recobrirà amb una darrera capa de formigó.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1493/56110

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button