10 de juliol, dia Espriu

Avui, 10 de juliol, se celebra el centenari del naixement de Salvador Espriu (Santa Coloma de Farners 1913 - Barcelona 1985). Per això, aquest dimecres, a les 22h, té lloc a Arenys de Mar l'acte central de l'Any Espriu, un espectacle multidisciplinari que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que està dedicat a recordar i homenatjar la figura d'aquest escriptor, narrador i poeta.

Foto: Oficina de l'Any Espriu

L'acte central de l'Any Espriu és una proposta escènica que combina teatre, circ i cançó, i que aplega les veus més representatives d'aquests tres àmbits per posar en escena 20 poemes de Salvador Espriu. Dirigit per Lluís Danés, l'espectacle  compta, entre d'altres, amb les actuacions de Gerard Quintana, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell,  Dídac Rocher, Joan Colomo, Ivette Nadal, Dolo Beltran i Anna Roig.

Les biblioteques, fidels al poeta

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona s'ha sumat a aquesta celebració amb l'especial web, que inclou propostes de rutes literàries, activitats, una selecció de webs sobre l'autor i la relació de les biblioteques que disposen de fons especial sobre Espriu.

Des del portal infantil Gènius també s'ha destacat Espriu dins els apartats elPersonatge i la Imatge i s'han creat dos jocs, 'D'Arenys a Sinera' i 'Descobrim... Salvador Espriu', per donar a conèixer la seva vida i obra entre els més menuts. Tots dos s'acompanyen d'un dossier per a mestres i bibliotecaris per ampliar les propostes lúdiques i treballar més a fons la figura de l'autor a l'escola o la biblioteca.

D'altra banda, des del prestatge de novel·la de la Biblioteca Virtual, es donen lesclaus per conèixer Espriu, destacant la seva bibliografia així com recursos per ampliar-ne la informació. Algunes biblioteques de la Xarxa, també, duen a terme avui diferents activitats relacionades amb el poeta.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1488/56012

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button