“Vigila amb el sol, solet!”

"Vigila amb el sol, solet!"

Així s'anomena el nou material didàctic elaborat per la Diputació de Barcelona per difondre la importància de la protecció solar dels infants. S'ha donat avui a conèixer, coincidint amb el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell.

Servei de Salut Pública / Diputació de Barcelona

Adreçat a pares i mares, i als mateixos infants, el material 'Vigila amb el sol, solet !'pretén informar de la necessitat de protegir els infants del sol i dóna recomanacions de com fer-ho. Des d'avui està disponible al web del Servei de Salut Pública, des d'on qualsevol persona interessada se'l pot descarregar.

Està format per tres elements: un cartell, un cub per acolorir i retallar i un díptic. El cartell i el cub s'adrecen a infants de sis a vuit anys, per conscienciar-los sobre cinc elements bàsics per protegir-se del sol. I el díptic es dirigeix als pares i mares d'aquests infants, amb 10 recomanacions per protegir del sol els seus fills quan es troben a l'aire lliure, sigui al parc, a la muntanya, a la platja, a la piscina...

La difusió del material entre la població escolar es podrà fer a través del taller 'Protecció solar per prevenir malalties per a alumnat de cicle inicial de primària', que forma part del Catàleg d'activitats d'educació per a la salut que la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments.

Tot i que el sol és beneficiós per a la salut, ja que és necessari per a la síntesi de vitamina D, afavoreix la producció de neurotransmissors que ens fan sentir millor i fins i tot és curatiu per a algunes malalties de la pell, prendre el sol sense precaució pot ser perjudicial. Així, a les darreres dècades del segle XX, s'ha observat un augment de la incidència de càncer de pell, atribuïble a l'efecte de la radiació ultraviolada i a la tipologia de la pell.

Un fet constatat és que els infants i joves són més vulnerables a les radiacions ultraviolades. Qualsevol exposició excessiva abans dels 18 anys pot tenir conseqüències  nocives en etapes posteriors de la vida. És, per tant, molt important, informar i educar sobre aquest tema. I per això el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha creat aquest material.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1470/55335

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button