“Les fagedes” i “Les pinedes de pi pinyer”

La Diputació de Barcelona edita "Les fagedes" i "Les pinedes de pi pinyer"

Dos nous llibres s'afegeixen a la col·lecció de manuals de gestió d'hàbitats publicats en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa': 'Les fagedes' i 'Les pinedes de pi pinyer'.

Portades dels manuals. Foto: Diputació de Barcelona

Aquests manuals tenen com a objectiu sintetitzar els coneixements actuals sobre l'estat dels hàbitats i formular propostes per tal de millorar-ne la gestió. Alhora, pretenen oferir una visió global i multidisciplinar de la realitat actual dels boscos al nostre país i donar exemples de bones pràctiques de gestió que puguin ser útils per a tots els que tenen la responsabilitat de gestionar adequadament els sistemes naturals.

Els dos llibres s'estructuren en diferents apartats. Hi ha un apartat de descripció, un altre de funcionament, un seguit d'indicadors, usos i aprofitaments, fitxes de bones pràctiques i annexos.

Pel que fa a 'Les Fagedes' cal destacar que són boscos de marcat caràcter eurosiberià. El gran interès de les fagedes està associat a la qualitat de la seva fusta i la seva elevada productivitat.

Respecte al manual sobre 'Les pinedes de pi pinyer' cal remarcar que són arbres de silueta molt característica i que donen lloc a un paisatge ben distintiu de la costa mediterrània. L'aprofitament dels pinyons és una activitat econòmica prou important, que conviu amb la presència d'espècies de flora i fauna de gran interès per a la conservació.

Les dues publicacions han estat coordinades per Marc Gràcia i José Luís Ordóñez. del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i es poden trobar a laLlibreria de la Diputació de Barcelona.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1461/55056

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button