Prevenir el tabaquisme

Esplugues i Lliçà de Vall acullen una exposició que vol prevenir el tabaquisme entre nois de 12 a 14 anys

L'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys. Molts adolescents desconeixen els perills que comporta. L'exposició 'El tabac al descobert', promoguda pel Servei de Salut Pública, té com a objectiu evitar o, si més no retardar, l'experimentació amb el tabac. Els veïns d'Esplugues de Llobregat i Lliçà de Vall podran visitar-la durant aquest mes de maig.

La població a què s'adreça són els nois i noies de primer cicle de l'ESO, quan molts s'inicien en el consum, o en les edats immediatament anteriors al moment de màxim risc, ja que dades recents indiquen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys.

L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells d'una temàtica diferent, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.

Un cop finalitzat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida i aconseguir el màxim de puntuació possible.

A més, aquesta exposició compta també amb un web on es facilitarà tot el material en un format fàcil de descarregar (la guia de dinamització, els plafons, el joc interactiu) així com també, una sèrie de tallers complementaris per realitzar en dies posteriors a la visita, unes frases per al record per ajudar a generar més debat entre els alumnes sobre el tabac, així com també, enllaços d'interès per a qui vulgui saber-ne més.

Aquesta exposició es podrà visitar durant aquest mes a:
Del 3 al 15 de maig a Esplugues de Llobregat, a la Biblioteca Pare Miquel (c/ Àngel Guimerà, 106-108)
Del 15 de maig al 4 de juny a Lliçà de Vall, al Casal de Joves El Kaliu (pg.  de l'Església, 1).

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button