Enfortint la salut de les dones

Ahir 28 de maig de 2013 es va celebrar el Dia Internacional d'acció per a la Salut de les Dones.

Es va celebrar una jornada  que ens va donar l'oportunitat de fer un treball conjunt entre els àmbits de Benestar Social, Salut Pública i Consum i el d'Igualtat i Ciutadania, treball que aquest any s'ha centrat en la Resiliència, com a estratègia per enfortir la salut de les dones i també com a recurs per reforçar les potencialitats femenines i superar les seqüeles produïdes per situacions de violència, malalties greus, situacions de vida traumàtiques, etc.

La resiliència és la capacitat d'afrontar l'adversitat tot sortint-ne amb més fortalesa i assolint un estat de millora emocional i de salut.

La resiliència és el convenciment que té una persona o comunitat de superar els obstacles de manera exitosa sense pensar en la derrota malgrat que els resultats estiguin en contra.

Aquesta capacitat de resistència es prova en situacions de fort i perllongat estrés, com per exemple el provocat per la pèrdua d'un ser estimat, el maltracte o abús físic o psicològic, a llargues i greus malalties, a l'abandonament afectiu, al fracàs, a les catàstrofes naturals i a les pobreses extremes.

Aquesta  jornada ha donat diverses mirades sobre aquesta capacitat humana de reeixir a l'adversitat, enfocant-se especialment en com les dones la incorporem per superar situacions vitals estressants o traumàtiques.

L'acte es va celebrar a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i ha estat organitzat per la Diputació de Barcelona en la seva Àrea d'Atenció a les Persones, Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania.

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button