Posada en marxa de la Planta de distribució de biomassa de Caldes de Montbui

La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, i l'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, han presentat avui la posada en marxa de la Planta de distribució de biomassa de Caldes de Montbui del complex esportiu i escolar de Les Cremades.

Aquesta instal·lació, que s'ubica en terrenys municipals, serveix per generar l'aigua calenta necessària per abastir els sanitaris i la calefacció de l'Escola El Farrell i del Complex Esportiu de Les Cremades.

Aquesta central se suma a l'actual sistema de calderes que des del 2008 dóna calor a la piscina municipal. D'aquesta manera, les instal·lacions comptaran amb dos sistemes energètics complementaris que contribuiran a eliminar l'ús del gasoil com a combustible, fet que revertirà en una major eficiència energètica i en un estalvi econòmic.

En termes econòmics, la nova instal·lació suposarà un estalvi d'uns gairebé 50.000 € anuals i en termes energètics de 178.560 MWh/any. A més, suposarà un benefici ambiental gràcies a la reducció de més de 230 Tn de CO2 anuals.

L'Ajuntament ha optat per la modalitat de contracte leasing amb una amortització prevista de 48 mesos. La planta té un cost de licitació de 406.387,90 € i una quota mensual de partida de 8.466 €.

Durant la presentació, l'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha explicat els avantatges que representa aquesta instal·lació: «Primer de tot, ens permet acomplir amb els objectius fixats per la Unió Europea de reduir les emissions de CO2. Segon, l'estalvi econòmic que representa. Tercer, és un projecte que podem alimentar amb els nostres boscos. I quart, té una vessant pedagògica, perquè els nostres escolars ho podran visitar i conèixer».

L'any 2011, la Diputació de Barcelona va oferir una assistència tècnica a l'Ajuntament de Caldes de Montbui per a la redacció del Projecte Executiu d'una xarxa de calor de biomassa al complex d'esports de les Cremades de Caldes de Montbui, que va ser íntegrament finançat a través del Programa europeu ELENA, el qual promou i impulsa l'execució d'accions que contribueixin als objectius de reducció fixats en el Pacte d'Alcaldes.

En aquest sentit, la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, ha comentat que «des de la Diputació de Barcelona estem impulsat una quinzena de projectes de biomassa a la demarcació de Barcelona perquè, a més de tots els beneficis mediambientals, també ajuden a la millora de la gestió forestal i en la prevenció d'incendis».

Es preveu que, en una fase posterior, aquestes instal·lacions també es puguin connectar amb el pavelló de la Torre Roja i el Camp de Futbol de Caldes de Montbui.

El Coordinador de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Reca Vidiella, l'alcalde de Caldes de Montbui, Josep Solé, la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, i el tercer tinent d'alcalde de Caldes, Jaume Mauri, davant les instal·lacions.
Foto: Gabinet de Premsa i Comunicació / Diputació de Barcelona

Font: http://www.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button