Les actes del ple de 15 ajuntaments, a la xarxa

A partir d'avui, l'aplicació Arxius Municipals Digitals posa a l'abast de tothom més de 102.000 pàgines corresponents a les actes dels plens municipals de 15 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, que comprenen un període que va des del 1654 fins al 1961. La Diputació de Barcelona vol, amb aquesta aplicació, garantir la conservació de la documentació dels ajuntaments i, alhora, facilitar-ne l'accés i la difusió als investigadors, interessats i ciutadans en general.


Foto: Diputació de Barcelona

Concretament, els municipis són: Avià, Avinyonet del Penedès, Callús, Folgueroles, Guardiola de Berguedà, Gurb, Llinars del Vallès, el Pont de Vilomara i Rocafort, Olèrdola, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Santa Maria de Palautordera, Tona i Ullastrell. Tots ells formen part del Programa de Manteniment de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM), que coordina l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

El procés tècnic de digitalització ha anat a càrrec d'empreses especialitzades i s'ha requerit per cada ajuntament una dedicació de 14 dies de mitjana (un total de 210 dies de treball equivalents a 1.500 hores). Posteriorment, un cop digitalitzades les actes, gràcies a la col·laboració de l'Oficina de Patrimoni Cultural i la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, s'ha posat en marxa un punt d'accés a les actes del ple històriques dels arxius municipals dels 15 ajuntaments esmentats, a través del web de la Diputació. El cost econòmic de la digitalització ha estat de 45.459,25 €, assumits per la Diputació de Barcelona en tres exercicis (anys 2007, 2008 i 2011).

La XAM és l'instrument que, des de l'any 2004, la Diputació ha anat desplegant per cooperar amb els ajuntaments de la demarcació en relació als respectius serveis d'arxiu municipals. Actualment, està formada per 212 municipis, i inclou, per una banda, la Central de Serveis Tècnics, que garanteix la gestió compartida de serveis i de recursos arxivístics entre 80 municipis que disposen d'un responsable tècnic propi, i per l'altra,  un programa específic de manteniment que dóna servei a 132 municipis de menys de 10.000 habitants, que no tenen responsable tècnic.

Font: http://www.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button