El 73,9% de les persones que treballen en l’acció social són dones

El 73,9% de les persones que treballen en l'acció social són dones i del col·lectiu del voluntariat, són el 66%. Així es desprèn de les dades que va presentar ahir la xarxa Dones Directives i Professionals de l'Acció Social, que es va desenvolupar amb el lema  'Afrontant la crisi amb una altra mirada'. Va inaugurar la jornada la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona.

Foto: xarxa DDiPAS / Diputació de Barcelona

La jornada, que celebra el primer aniversari de la constitució de la xarxa Dones Directives i Professionals de l'Acció Social, ha servit per presentar l'entitat i per fer balanç de les tendències resultants de l'Anuari del Tercer Sector social 2013, des de la perspectiva de gènere, que ha presentat Pau Vidal, director de l'Observatori del Tercer Sector Social.

Durant la seva intervenció, la diputada Mireia Solsona ha reclamat «el lloc que correspon a les dones»en aquest sector «per preparació i per representativitat» i ha encoratjat les dones a fer «visibles les dones directives en l'àmbit social» i a «esdevenir un model i un reclam per altres dones», alhora que ha emmarcat aquests objectius en un context de crisi: «Les persones que treballem en el món local sabem que totes les mans són poques». En aquest sentit, la diputada ha recordat que la participació de les dones en el sector social és decisiva qualitativament ja que el 73,9% dels llocs remunerats i el 66% del voluntariat són dones.

La jornada també ha servit per atorgar la primera edició del Premi Aspasia a la treballadora social Concepció Requena, una dona compromesa  amb l'acció social i amb la defensa dels drets de les dones.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button