A l’abril, tornen els espectacles infantils als bibliobusos

Els bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ofereixen, a partir del 2 d'abril, les campanyes de foment de la lectura per als nens i nenes. En aquesta edició, el programa endinsarà sis bibliobusos en el món de la il·lustració, els pirates, les aventures i els diables.


Foto: Biblioteca Virtual / Diputació de Barcelona

La primera campanya en arrencar serà 'Pirates als bibliobusos La Mola i Cavall Bernat', que recrea en clau d'humor el món dels pirates a través del circ i els pallassos. L'espectacle, 'El pirata Tastacirc', és una creació de petit format de la companyia Tot Circ per al programa dels bibliobusos. La primera actuació serà a Castellví de Rosanes el 2 d'abril.

Un dia després, tindrà lloc a Alpens la primera actuació de l'espectacle de la companyia KaTRaSKa 'Peripècies, les trifulgues d'un aprenent d'heroi' dins la campanya 'Aventures als bibliobusos Guilleries i Tagamanent', que vol potenciar l'esperit aventurer en els infants.

La il·lustració serà també un dels protagonistes de les campanyes de foment de la lectura, en aquest cas al Bibliobús Pedraforca, amb l'espectacle 'Contes dibuixats', de Subi i Anna Obiols. Amb aquesta campanya es posa en relleu el paper que tenen les imatges per explicar històries i també per donar més força als textos. La primera actuació es farà a Cercs-Sant Jordi el 8 d'abril.

Finalment, els nens i nenes podran apropar-se al món de les colles de diables i al personatge del dimoni dels contes i llegendes a través de la campanya 'El Bibliobús Montnegre es fa amic dels diables', que durà l'espectacle 'Un conte atabalat', amb Cristina Cazorla i Miquel Àngel Gelabert acompanyats d'una colla de petits diables. La primera actuació tindrà lloc a Montseny el 22 de maig.

Els nou bibliobusos de la xarxa de la Diputació de Barcelona donen servei a 103 municipis amb un total de 161.840 habitants. L'objectiu d'aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables. Pel que fa al programa de foment de la lectura, vol estimular la curiositat dels infants, estendre l'ús dels bibliobusos i potenciar el seu paper de dinamitzador cultural. Des dels inicis del primer bibliobús de la Xarxa de Biblioteques Municipals, el 1995, el programa ha tractat diversos temes al voltant dels quals animar els nens i nenes a llegir.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button