Educació

L'Ajuntament de Sant Celoni proposa a la Generalitat la construcció d'un edifici que aculli l'escola Soler de Vilardell i l'ampliació de la formació professional
L'Ajuntament s'ofereix a cofinançar les obres si la Generalitat es compromet a accelerar el procés

Reunió Ajuntament - Departament

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño i la regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación, han traslladat novament al Departament d’Ensenyament la urgència d’executar l’obra de l’escola Soler de Vilardell en una reunió que van tenir dilluns amb el director general de centres docents, Jordi Roig, i el director dels Serveis Territorials de Maresme – Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia Caurín. Amb la clara voluntat d’avançar, l’Alcalde i la Regidora van proposar a la Generalitat la construcció d’un edifici que doni resposta a dues necessitats educatives urgents del municipi: el nou edifici de l’escola Soler de Vilardell i un espai per a la formació professional, ocupacional i continua que permeti dignificar l’oferta actual i ampliar l’oferta en noves famílies professionals.

El solar cedit al Departament d’Ensenyament per a la construcció del Soler de Vilardell està a tocar de l’espai on s’havia previst emplaçar un edifici de FP. D’aquí arrenca la proposta municipal de construir un únic edifici separant clarament els dos usos, amb un abaratiment important de costos de construcció. A més, si es garanteix que la redacció del projecte i l'execució de l’obra es realitza al més aviat possible, l’Ajuntament ha ofert la possibilitat de finançar una part important de les obres.

Els representants del Departament d’Ensenyament van valorar  positivament la proposta i es va acordar que els tècnics del Departament treballaran en un avantprojecte que es presentarà a l’Ajuntament a una reunió que es farà durant la primera quinzena de maig.

En aquest sentit, la regidora Júlia de la Encarnación va manifestar “el nostre govern municipal prioritza les inversions en educació i per això estem disposats a cofinançar  la construcció d’un nou edifici que doni resposta a les necessites educatives de Sant Celoni i la Batllòria i que pugui potenciar també l’oferta educativa de formacio professional, ocupacional i continua del Baix Montseny. En moments com els actuals, de crisi i dificultats, des de les administracions hem d’apostar per educar i formar als nostres nens i joves i dotar-los d’eines per poder encarar el futur amb esperança”.

Durant els darrers mesos, els representants municipals han fet diverses reunions al Departament d’Ensenyament per reclamar la construcció industrialitzada de l’edifici definitiu de l'escola Soler de Vilardell i una aposta ferma i decidida envers la formació professional al municipi, entenent que un nou edifici pot donar un impuls definitiu a l’ampliació de cicles i alhora a ampliar l’oferta de cursos de formació ocupacional i continua. A totes les trobades, segons explica la regidora Júlia de la Encarnación, “hem insistit en la necessitat urgent de la construcció d’aquest nou edifici, no deixarem d’insistir i de lluitar per allò que per nosaltres és una prioritat: garantir la qualitat de l’oferta educativa del nostre municipi”.

Font: http://www.santceloni.cat/10570

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button