Torna la Fira Guia’t

Torna la Fira Guia't amb informació, orientació i assessorament en la formació professional i el món laboral

La nau Dents de Serra de Roca Umbert acollirà els dies 6, 7 i 8 de març una nova edició de la Fira Guia't, un espai dedicat a orientar als joves i assessorar-los sobre els possibles itineraris formatius postobligatoris. Es preveu que més de 1000 alumnes de la comarca visitin la mostra en aquesta edició.

Aquesta és la quarta edició de la mostra organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l'Ajuntament de Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Fira Guia’t es consolida com una mostra de la formació postobligatoria professionalitzadora i les seves sortides professionals.

Durant els dies que estarà oberta la Fira, la visitaran de manera concertada 1.000 alumnes de 33 centres educatius de la comarca a més de tots els joves que ho puguin fer lliurement.

Fira Guia't s'adreça a alumnes de 4t d'ESO, als alumnes de batxillerat que abandonen els estudis i altres joves que volen orientar la seva formació i inserció laboral. A partir de visites concertades a través de l’escola, a més de visitar els estands expositors, la fira ofereix altres activitats com tallers d'orientació i autoconeixement, assessorament individualitzat i diverses xerrades adreçades a diferents col•lectius: joves, professorat, pares i mares, persones ocupades o desocupades.

Xerrades per adults i per famílies, assessorament i orientació personalitzada

Fira Guia't té un ampli programa d'activitats que compta amb xerrades de formació professional dual, mobilitat geogràfica, emprenedoria, taula d’experiències de joves, a més d’oferir tallers d’autoconeixement i orientació individualitzada.

Al marge de l'assessorament als joves de la comarca, també hi haurà xerrades dirigides a adults i famílies i una xerrada adreçada a professorat que fa orientació als joves.

Els visitants, tant individuals com en grup, poden participar a les diverses conferències, tallers i taules rodones, a més de visitar el recinte i els estands. A més, la fira disposa d'orientadors professionals que pretenen ajudar als alumnes, famílies i adults a dibuixar el seu circuit formatiu i/o professional a través d'eines i recursos d'informació acadèmica. Els visitants podran fer consultes puntuals i omplir qüestionaris d'orientació que els proporcionin informació del seu perfil personal.

L’acte d’inauguració de la Fira Guia’t 2013 tindrà lloc el dimecres 6 de març a les 9,30 hores. Anirà a càrrec del president del Consell Comarcal, José Orive i de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que estaran acompanyats pel president del Consell Català de la Formació Professional,Xavier Casares.

La Fira Guia’t es podrà visitar de dimecres a divendres de 9.30 a 13.30 h. El dijous, també a la tarda, de 15 a 17.30 h.

Podeu descarregar el programa de la Fira aquí

Font: www.vallesoriental.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button