Els tritons del Montseny s’instal·len al Zoo de Barcelona

Des d'avui, el Zoològic de Barcelona incorpora exemplars del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) a través d'un programa coordinat de cria en captivitat d'aquesta espècie endèmica de Catalunya, en greu perill d'extinció. En total seran 91 tritons, nascuts al Centre de Fauna de Torreferrussa, els que ocuparan les noves instal·lacions construïdes específicament al Zoo de Barcelona.


Foto: Xarxa de Parcs Naturals

El tritó del Montseny es va descobrir l'any 2005 i va suposar la troballa d'una nova espècie d'amfibi a Europa: és l'únic vertebrat exclusiu de Catalunya i el més amenaçat.

Per garantir el futur de l'espècie, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha impulsat un pla de conservació conjunt amb la Diputació de Barcelona, a través del Parc Natural del Montseny i el Museu de Granollers, que inclou accions de gestió de l'hàbitat, seguiment de l'evolució de les poblacions i un programa de cria en captivitat. El programa està coordinat pel Grup de Treball del tritó del Montseny, format per tècnics del Departament, la Diputació de Barcelona, del Museu de Granollers, el Zoològic de Barcelona i altres especialistes en aquest amfibi exclusivament aquàtic, adaptat a les aigües corrents.

En l'actualitat, el programa de cria en captivitat del tritó del Montseny es localitza exclusivament al Centre de Fauna de Torreferrussa. Dins el Pla de cria en captivitat es determina que com a mínim cal l'existència de tres centres de cria de l'espècie. Per això, des d'ara hi ha aquest segon centre del Zoo de Barcelona i en un futur es preveu la creació d'un tercer centre de cria al Centre de Fauna del Pont de Suert, que complementaran el de Torreferrussa.

Podeu ampliar informació consultant un document adjunt en format Pdf.

Font: www.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button