“Els Teatres Amics”, un impuls als espais escènics municipals

Aquest mes de febrer s'ha constituït l'Associació d'Espais Escènics Municipals de Catalunya, 'Els Teatres Amics', formada per cinc espais escènics municipals de la demarcació de Barcelona: el Teatre Auditori de Granollers, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat, Atrium Viladecans i L'Atlàntida de Vic. Els alcaldes de cadascun dels municipis implicats han presentat la iniciativa avui a Sant Cugat del Vallès.


Foto: Teatre Kursaal

Tot i que cadascun dels equipaments esmentats conservarà la seva personalitat i la seva independència de criteris, l'objectiu principal d'aquesta nova associació és el d'esdevenir una sola veu davant les administracions i els diversos sectors privats del món de l'espectacle. Així ho han explicat l'alcaldessa de Sant Cugat i vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i els batlles de Granollers, Josep Mayoral; Manresa, Valentí Junyent; Viladecans, Carles Ruiz; i Vic, Josep M. Vila d'Abadal.

La constitució d'aquesta associació és el fruit que ha donat anys de col·laboració entre els cinc teatres, de compartir informació, criteris, decisions i programacions conjuntes. 'Els Teatres Amics' volen també posar en valor les programacions dels teatres municipals i la importància de la cultura al territori. En aquest sentit, cal destacar que 'Els Teatres Amics' han sumat un total de 264.786 espectadors, només en la darrera temporada de les seves programacions estables, i han tingut un pressupost global de 3.491.196 €.

'Els Teatre Amics pretenen que la seva responsabilitat exhibidora quedi plasmada d'una manera més global i millor organitzada per fomentar encara més la cultura en el nostre país.

Font: www.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button