Els professionals de joventut es reuneixen a El Gra per començar a definir objectius de cara al nou Pla Comarcal de Joventut

El dimecres 20 de febrer, l’equipament juvenil El Gra, de Granollers, va acollir la reunió periòdica del plenari tècnic de joventut del Vallès Oriental. El tema central del plenari ha estat la definició d’objectius, eixos i accions pel període 2013-2016.

Els plenaris tècnics constitueixen un espai de reflexió i intercanvi en el qual tractar la feina que s’està fent a la comarca en l’àmbit de joventut, dels recursos existents i de com millorar els serveis que s’ofereixen. La trobada del dimecres va ser la primera de les reunions periòdiques que els professionals de la comarca tenen previst dur a terme per aquest any.

Després de la benvinguda del regidor de joventut de l’Ajuntament de Granollers, Carles Cabanillas i del conseller comarcal de joventut, Arnau Ramírez, al Plenari es va començar reflexionant sobre el context econòmic i social actual i la preocupació pel fet que els joves siguin un dels col•lectius que pateixen una major precarització, que els fa especialment vulnerables en relació a les expectatives d’emancipar-se i de realitzar-se. També es va insistir en la necessitat de treballar conjuntament per donar respostes en un context especialment crític pel que fa als recursos existents.

L’objectiu d’aquest plenari ha estat treballar els objectius de treball, els eixos i les accions sobre les quals ha de pivotar el nou Pla Comarcal 2013-2016 i les actuacions que en base a aquest s’acordin.

Principalment, com a comarca es planteja la necessitat de treballar unes línies bàsiques, com són:

- L’ anàlisi de les polítiques comarcals de joventut i el suport als municipis i als professionals.
- El treball en xarxa i la col•laboració.
- L’ emancipació juvenil, centrada sobretot en les actuacions vinculades a l’ocupació i la formació.
- Fomentar els espais de participació i intercanvi, tant dels professionals com dels joves.

Els plenaris de joventut són el pilar en el qual es basa el treball tècnic dels professionals de joventut, i suposen un moment d’intercanvi comú on es pretén fixar i consensuar els objectius de treball en matèria de joventut, establir la metodologia i fer el seguiment dels grups de treball i de l’organització comarcal en l’àmbit de joventut.

Granollers, 22 de febrer de 2013

Font: www.vallesoriental.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button