El projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, present a la jornada Tékhne

En el marc de la 29a jornada Tékhne, adreçada a tècnics d'educació local d'arreu de Catalunya i celebrada ahir a Viladecans, la Diputació de Barcelona va presentar el projecte 'Cultura emprenedora a l'escola'.


Foto: Tékhne

El tema de la trobada ha estat enguany 'Educació i emprenedoria', una relació entesa com a estratègia d'adequació a les noves necessitats. Amb una assistència de més d'un centenar de professionals i presidida per l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat, Josep M. Pérez, la jornada va incloure la conferència 'Entrenar l'emprenedoria: educar amb valors, amb i per a la creativitat i la iniciativa', a càrrec de l'entrenadora d'emprenedors Maria Batet.

A la taula d'experiències, va ser on tècnics de la Diputació van exposar el projecte 'Cultura emprenedora a l'escola', en què participa l'Escola Montserratina de Viladecans. A través d'aquesta iniciativa, els i les alumnes crearan i gestionaran dues cooperatives reals de fabricació de productes artesans, la qual cosa inclou la petició d'un microcrèdit que retornaran amb la venda, durant la Fira de Sant Isidre del 2013, dels productes elaborats.

Aquesta iniciativa pedagògica vol ajudar-los a interioritzar des de l'educació primària valors que els serviran per a tota la vida, com el treball en equip, l'autonomia personal, la creativitat, la presa de decisions o la planificació. Així, el programa 'Cultura emprenedora a l'escola' vol avançar en l'objectiu europeu de promoure un esperit innovador en tots els nivells de l'educació.

Font: ww.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button