El tabac al descobert

"

El tabac al descobert comença la seva itinerància

La nova exposició de la Diputació de Barcelona inicia aquest mes el seu recorregut per diverses poblacions barcelonines. La primera localitat on es podrà visitar serà Esparreguera, del 21 de gener a l'1 de febrer, a la Sala d'Exposicions Municipal (c/ dels Arbres, 38).

La mostra promoguda pel Servei de Salut Pública vol prevenir el tabaquisme entre els joves de 12 a 14 anys i per això es pretén generar actituds contràries al tabac i el seu consum, i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai. L'objectiu, doncs, és evitar o, si més no, retardar l'experimentació amb el tabac.

La població a la qual s'adreça són els nois de primer cicle de l'ESO, quan molts s'inicien en el consum, o en les edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents indiquen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys.

L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells d'una temàtica diferent, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.

Un cop finalitzat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida i aconseguir el màxim de puntuació possible. La mostra també disposa d'una pàgina web des d'on es pot descarregar tot el material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes. Els municipis que estiguin interessats en disposar d'aquesta exposició poden fer la sol·licitud a través del correu electrònic.

Del 21 de gener a l'1 de febrer, a la Sala d'Exposicions Municipal (c/ dels Arbres, 38) d'Esparreguera. 

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1374/47788

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button