El tabac al descobert

"El tabac al descobert" continua la seva itinerància

La recent exposició de la Diputació de Barcelona segueix aquest mes la seva itinerància per les poblacions de Pineda de Mar i el Prat de Llobregat.


Foto: Salut Pública / Diputació de Barcelona

La mostra impulsada pel Servei de Salut Pública vol prevenir el tabaquisme entre els joves de 12 a 14 anys i ho vol fer generant actituds contràries al tabac i el seu consum, i mantenint la posició dels joves que no hagin fumat mai. El propòsit és evitar o, si més no, ajornar l'experimentació amb el tabac.

Es dirigeix a nois de primer cicle de l'ESO, edat en què molts inicien el consum, o en les edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac és dels 13,5 anys.

L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells de temàtiques diverses, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.

Acabat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida. La mostra també disposa d'una pàgina web des d'on es pot descarregar tot el material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

L'exposició estarà de l'1 al 15 de febrer a Pineda de Mar, a la Biblioteca Municipal (c/ Joan Maragall, 6) i del 15 de febrer a l'1 de març al Prat de Llobregat, a la Biblioteca Municipal A. Martín (pl. Catalunya, 39 – 41).

Font: www.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button