Distintiu de compromís per a la qualitat turística SICTED

400 empreses obtenen el distintiu de compromís per a la qualitat turística SICTED

Aquest 2012, 390 empreses i serveis de 13 destinacions de la demarcació de Barcelona han obtingut i/o revalidat el distintiu de Compromís per a la qualitat turística SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació), fet que manté la demarcació com un dels territoris de l'Estat espanyol amb un nombre més alt de distintius. A les comarques de Barcelona, la implantació del SICTED va a càrrec de la Diputació de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Barcelona conjuntament.


Autor: Desenvolupament Econòmic / Diputació de Barcelona

Les empreses i serveis que revaliden el seu distintiu pertanyen a més de 25 subsectors diferents relacionats amb el turisme. Entre els grups amb més distintius destaquen hotels, establiments de turisme rural, restaurants, museus i centres d'interpretació.

Les 13 destinacions que renoven el seu compromís amb la qualitat són: Alt Penedès, Alta Anoia, Berguedà, Cardener, Costa del Baix Llobregat, Costa de Barcelona-Maresme, Garraf, Moianès, Portes del Montseny, Vall de Sau Collsacabra, Vallès Oriental, Vic i Vilafranca del Penedès.

Actualment, hi ha 147 destinacions a Espanya que implanten el SICTED, amb un total de 4.592 empreses i serveis distingits (2012). A Catalunya s'han distingit (2012) un total de 461 empreses i serveis; això suposa que a la demarcació de Barcelona hi ha un 8,5% del total de distingits de l'Estat espanyol i un 84,6% del total de distingits de Catalunya.

Catalunya és la quarta comunitat autònoma de l'Estat amb el nombre més alt de distintius SICTED, per darrere d'Euskadi (748 distingits), Andalusia (675) i Astúries (497).

Durant l'any 2013 es preveu incrementar sensiblement el nombre d'empreses adherides i distingides, donat que el sistema s'implantarà també al Vallès Occidental i a la totalitat de les comarques d'Osona, Bages i Anoia (en aquest últim cas, fins ara s'ha implantat a part de la comarca). La previsió és arribar a les 475 empreses distingides en aquest any.

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació és una metodologia de treball que proporciona i garanteix un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística. Aquells establiments turístics a la destinació que compleixen els requisits són identificats amb el distintiu de Compromís de Qualitat Turística, SICTED. A les comarques de Barcelona, la implantació del SICTED va a càrrec de la Diputació de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Barcelona conjuntament.

 Font: www.diba.cat

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button