2ª fira de l’oli a Bigues i Riells

La 2a Fira de l’Oli al Vallès Oriental, a Bigues i Riells

El proper dissabte, 19 de gener, es celebra a Bigues i Riells la 2a Fira de l’Oli, una fira que té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat vera i al seu reconeixement al territori. La fira, que s’organitza per l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col•laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l'Slow food Vallès Oriental i la Cooperativa el Rusc de Caldes, inclou mostra i venda d’olis de la comarca i també de productes artesanals fets amb oli.

Els visitants podran participar també d’activitats lúdiques i informatives com ara la molta d’olives per fer oli de raig i la degustació d’aquest, una xerrada tècnica sobre el cultiu ecològic de l’olivera realitzada pel tècnic Xavier Fontanet, un taller per aprendre a fer sabó amb oli i un esmorzar popular. Coincidint a la Fira i per donar a conèixer la realitat actual del cultiu de les oliveres a la comarca, s’ha editat un fulletó explicatiu dels productors, dels molins antics i actuals de la comarca i dels punts de venta d’oli de les oliveres del Vallès Oriental que es distribuirà als visitants de la Fira.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button