Recordant a Martí Pol i Emili Teixidor

Roda de Ter recorda els emblemàtics Martí i Pol i Emili Teixidor

Per novè any consecutiu, del 8 a l'11 de novembre, Roda de Ter serà l'escenari de les  "Jornades Miquel Martí i Pol" amb què recorda el seu poeta.

Enguany, però, també s'homenatja una altra figura local i universal alhora: el recentment desaparegut Emili Teixidor.

La majoria d'activitats tenen lloc a la Biblioteca Bac de Roda, adscrita a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, institució coorganitzadora de l'esdeveniment.

Foto: Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies

A més de les activitats de 'Poesia a l'escola', les jornades comencen pròpiament dijous, a les 20h, amb la inauguració de l'exposició 'El llibre i la lectura. L'univers d'Emili Teixidor', que podrà veure's a la biblioteca fins a l'1 de desembre. Mitja hora més tard, aquest equipament acollirà la conferència 'De les Roviretes a la Formiga Piga, passant per l'Ocell de Foc. Els personatges d'Emili Teixidor', a càrrec de les professores de la Universitat de Vic, Maica Bernal i Carme Rubio.

Divendres, al mateix espai i a la mateixa hora, tindrà lloc una lectura popular de poemes de Martí i Pol. Una tercera activitat amb la biblioteca com a escenari serà la narració, dissabte a les 12h, del conte 'L'aniversari', de Miquel Martí i Pol i Carme Solé, a càrrec d'aquesta darrera.

Posarà punt i final a les jornades el lliurament del 28è Premi de Poesia 'Miquel Marti i Pol', el 1r Premi de Teatre 'Jaume Salés i Sanjaume' (amb el qual s'homenatja aquest autor i historiador local) i el 23è Premi ARC de Narració Infantil i Juvenil. Serà diumenge, a les 11.30h, i està prevista l'assistència de l'alcalde de Roda de Ter, Jordi Serra, i del vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1333/46571

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button